Vingen byggs i princip på samma sätt som stabben. Den är egentligen inte svårbyggd, men kräver lite tid eftersom limmet behöver torka mellan olika moment.
Lägg ut bakkanten och de två undre vingbalkarna på ritningen. Plocka på spryglarna på vingbalkarna och sätt fast bakkanten. Fäst med knappnålar tills det torkar - använd CA-lim om du har hyfsat med innehåll i plånboken. Sätt sedan fast webbarna. När detta torkat brukar jag sätta fast den övre plankningen. Sedan detta också torkat tar jag loss vingen och vänder den och efterlimmar plankningen om det behövs.
Den undre plankningen fäster man kanske som här med CA-lim.
Annars får man vitlimma och sätta fast med knappnålar tills limmet torkat.
Innan man limmar fast framkanten måste plankningen slipas jämn. Balsahyvel är ett bra hjälpmedel.
Mellan webbarna längst ut ligger det mässingrör som man ska sticka in vingörats rör i när man monterar vingörat på fältet. Trekantiga balsabitar fyller ut mellanrummet.
Webbarna är mycket viktiga för vingens hållfasthet. Gör en extra inspektion och kolla att det är lim runt alla webbar och att den fäster bra mot lister och spryglar. Speciellt viktigt är det förstås runt mässingröret längst ut.
En ritning med hela vingen utritad skulle kosta dubbelt så mycket som den som du antingen köpt från mig eller som följer med i byggsatsen. Du kan bygga på baksidan av ritningen om du gör den genomskinlig. Stryk lacknafta, olivolja eller något annan fet vätska på ritningen så blir den användbar för andra vinghalvan.
När du byggt färdiga de båda vinghalvorna limmar du samman dem med vitlim. Låt detta torka i någon timme innan du lindar glasfiberremsan runt mittpartiet. Den ska vara dubbel på undersidan av vingen. Kleta på rikligt med vitlim.
Denna vinge har försetts med ett servo som drar termikbromsar. En björntråd går genom de gula innerledarna till Nyrod stötstängar som syns vid bakkanten. Servot byggdes in före fastlimningen av den övre plywoodtäckningen av mitten.